Columbae
Volg ons ook op social media:
Actueel

Artikel De Geldelander


Padel als wapen tegen vergrijzing:

na Didam en Doesburg is ook Duiven om


DUIVEN  - Padel verovert de Liemers.
                 Na Didam en Doesburg kan er straks ook ‘getennist’ worden met kleine rackets in een kooi in Duiven.
 

Pim Roelofs 23-06-21, 18:01 
 

De kogel is door de kerk: ook Columbae uit Duiven krijgt twee padelbanen.
De tennisvereniging offert er één van de zes tennisvelden voor op. De aanleg start medio november. 
 

Nieuw is padel in Nederland al lang niet meer. Op steeds meer plekken wordt de sport beoefend. Padel is een racket- en balsport voor twee spelers of voor paren waarbij een bal met een racket over een net gespeeld wordt. Padel trekt nieuwe doelgroepen aan en vooral daar is het Columbae uit Duiven om te doen. De tennisclub vergrijst en het ledenaantal neemt af. ,,Padel biedt kansen en we zien dat het bij clubs in de regio aanslaat”, zegt Marcel Nusselein van Columbae.

Doesburg en Didam

In Doesburg, Didam maar ook in Huissen en het Arnhemse Schuytgraaf wordt al padel gespeeld. Het is een prima aanvulling op het tennisaanbod voor bestaande leden en het trekt ook nieuwe leden, weten de clubs en ook de gemeente Duiven die het initiatief van Columbae ondersteunt.  ,,Wij hebben gekeken bij clubs in de buurt en hebben ook gesprekken gevoerd om daar van te leren. De gemiddelde leeftijd van onze leden ligt boven de 50 jaar. Padel trekt jonge mensen aan van tussen de 20 en 35 jaar. Dat biedt perspectief voor de toekomst”, zegt Nusselein.

De gemiddelde leeftijd van onze leden ligt boven de 50 jaar. Padel trekt jonge mensen aan van tussen de 20 en 35 jaar. Dat biedt perspec­tief voor de toekomst

Columbae had ooit 450 leden, maar dat zijn er nu circa 270. Met padel hoopt de club weer te kunnen groeien. Nusselein: ,,Als wij er 50 tot 60 leden bij krijgen zijn we blij, als het er op termijn 100 tot 150 worden zijn we heel erg blij.” 

Nu al worden er op diverse plekken in Nederland padeltoernooien gespeeld waar leden van verschillende clubs zich voor kunnen inschrijven. Nusselein hoopt dat er binnen afzienbare tijd padeltoernooien in de regio Arnhem worden gespeeld zodat de beste spelers zich met elkaar kunnen meten. ,,Dan krijg je een soort van derby-gevoel. Dat zou erg leuk zijn.”

Corona

In de coronaperiode heeft padel een vlucht genomen in Nederland. Veel sporters die normaal gesproken in teamverband uitkomen stapten de baan op omdat dat nog wel mocht. Voetbalcompetities en trainingen hebben maanden stilgelegen. Het is de kunst deze sporters vast te houden en Nusselein denk dat dat wel lukt. ,,Voor ons geldt dat niet omdat maar onze banen er nu nog niet liggen maar ik hoor alleen maar enthousiaste geluiden van andere verenigingen.”
 

Columbae financiert de velden met een lening. De totale investering bedraagt circa 150.000 euro. Van dat bedrag wordt ook nieuwe ledverlichting voor de tennisbanen aangeschaft.
 

 Benieuwd naar de plannen? Voor meer sfeer impressies, klik hier.
 

  

  

© Tennisvereniging Columbae 2022. All Rights Reserved.