Columbae
Volg ons ook op social media:
Commissies

Jeugd commissie, de toekomst van de club!

De jeugd commissie is verantwoordelijk voor het organiseren van alle activiteiten voor de jeugd binnen de vereniging. De jeugd heeft de toekomst en daarom neemt de jeugd (en daarmee de jeugdcommissie) een belangrijke plaats in binnen onze vereniging.

Ook voor de jeugd geldt het motto: "Presteren mag, plezier hebben moet". Dit betekent dat er binnen de jeugdafdeling (leden tot en met 17 jaar) gewerkt wordt aan zowel recreatief en prestatief tennis als aan het hebben van lol en plezier. De vereniging weet uit ervaring dat de jeugd daadwerkelijk de toekomst binnen onze vereniging heeft. Tennissen blijft ook voor de Jeugd Commissie (of kort weg de JC) het uitgangspunt bij de jeugd maar daarnaast worden er voor de jeugd ook niet-tennis-gerelateerde activiteiten georganiseerd zoals kampen, disco's of bijvoorbeeld sportdagen. Tegelijkertijd speelt ook de jeugd toernooien en competities waarbij voor vrijwel elke leeftijd en elk niveau mogelijkheden geboden worden. Het is niet voor niets dat bij TPV Columbae veel jeugdleden na afloop van wedstrijden of activiteiten nog met elkaar op de baan gaan om samen "vrij" te gaan spelen.

In samenspraak met de trainer(s) worden zowel voor de jeugdspelers trainingen georganiseerd. TPV Columbae heeft inmiddels een jaarlijks terugkerend open jeugdtoernooi op de kalender staan. Samen met de familiedag, het kamp en de clinics zijn dit slechts voorbeelden van wat de JC regelmatig organiseert voor de jeugd. De JC probeert daarnaast zoveel mogelijk de doorstroming van de jeugd naar de senioren te begeleiden en te promoten. Deze belangrijke overgang (naar de senioren) is van belang om de jeugd niet tussen wal en schip te laten belanden en is uiteraard ook belangrijk voor het behoud van het ledenaantal. Een goed voorbeeld hiervan is dat al een paar jaar geleden de clubkampioenschappen gezamenlijk met jeugd en senioren worden georganiseerd. De betere jeugdspelers stromen daar waar mogelijk al vroeg door naar de senioren. Kijk voor het gedetailleerde programma voor de jeugd op de activiteitenkalender of neem contact op met een van de leden van de JC.


TPV Columbae maakt gebruik van het Tenniskids programma van de KNLTB.
Op deze wijze proberen wij het tennissen verslavend leuk te maken.
Meer weten? Klik dan op Tenniskids.nl.


TPV Columbae is ook deelnemer aan de onderlinge afspraken tussen tennisverenigingen in de
regio in het kader van Tennis met je vrienden.

 
Neem voor vragen contact op met de Jeugd Commissie.
 

De JC met (van links naar rechts): Marjo Holkamp, Chantal Kasteel, Suzanne Gerritsen, Ria Gerritsen en Gerke Dooijeweerd


Suzanne Gerritsen

Voorzitter

Gerke Dooijeweerd

Commissielid

Ria Gerritsen

Commissielid

Marjo Holkamp

Commissielid
© Tennisvereniging Columbae 2023. All Rights Reserved.