Columbae
Volg ons ook op social media:
Over TV Columbae

Een stukje geschiedenis, cultuur en de ambities

Op deze pagina treft u een stukje geschiedenis en uitleg aan over de tennisvereniging Columbae, hetgeen letterlijk de vertaling is van Duiven in het Latijn. Hopelijk wordt u na het lezen dan vanzelf duidelijk wat de bijzondere cultuur binnen onze vereniging is en betekent. Boven in de grijze balk kunt nog veel meer praktische en nuttige informatie vinden.
Een stukje geschiedenis, cultuur en de ambities

De vereniging is opgericht in 1978. Op 16 mei van dat jaar vond namelijk de oprichtingsvergadering plaats waarna op 13 september de notariële akte passeerde waarmee de oprichting van Tennis vereniging “Columbae” een feit was. De eerste ballen werden geslagen op de banen waarop nu TV de Nieuweling (onze buren) speelt en die toen in handen waren van een vastgoedontwikkelaar. Na de nodige besprekingen met de gemeente kregen wij in 1986 de beschikking over een eigen tennispark met daarop 3 gravelbanen en een houten keet als clubhuis.

Het lukte om in goed overleg met de gemeente 1990 ons park uit te breiden met 3 gravelbanen en in 1995 waren we in staat de houten keet te vervangen door het huidige clubhuis. Door de steeds groter wordende vraag naar tenniscapaciteit gedurende de wintermaanden hebben we in 2004 de gravelbanen vervangen door kunstgrasbanen waardoor het nu mogelijk is het hele jaar door te tennissen. De vereniging beschikt zelfs over een enthousiaste sneeuwploeg waardoor ook in de winter vrijwel altijd gespeeld kan worden.Vrijwilligersbeleid
Columbae is een actieve vereniging en dat betekent, dat er veel gevraagd wordt van de organiserende commissies. Gelukkig kunnen deze terugvallen op een grote hoeveelheid leden die enthousiast en belangeloos een gedeelte van hun vrije tijd in dienst stellen van de vereniging. De accommodatie, ons park, met 6 verlichte kunstgrasbanen, ligt in het park tegen de rand van Duiven aan in de wijk 'De Nieuweling', aan de Nieuweling 4. Op het park staat een clubhuis vanwaar uit men duidelijk zicht heeft op de eerste drie banen. Bij de andere drie banen is aan beide zijden een verhoogde tribune aangebracht van waaraf men prima zicht heeft. Aangrenzend aan het clubhuis is er een groot terras dat ’s avonds heerlijk in de zon ligt en voor een deel overdekt is.

© Tennisvereniging Columbae 2021. All Rights Reserved.