Columbae
Volg ons ook op social media:
Over TV Columbae

De Cursus Reanimatie/AED binnen onze vereniging

Reanimeren na hartfalen (defribileren) redt steeds meer levens en met dat gegeven neemt TV Columbae haar verantwoordelijkheid op dit gebied. Op het park, in de hal van ons clubhuis, hangt al jaren een zogenaamde AED (Automatische Externe Defibrilator). Een AED alléén is echter niet voldoende en daarom trainen we elk jaar weer een grote groep leden in het reanimeren en het bedienen van de AED.
De Cursus Reanimatie/AED binnen onze vereniging

Het is van levensbelang dat deze AED op een goede manier wordt ingezet mocht dit onverhoopt nodig zijn. Hoe herken ik een situatie van hartstilstand? Wat moet ik dan doen of juist niet? In welke volgorde moet ik handelen? Allemaal vragen die tijdens de basiscursus aan de orde komen. Jaarlijks vindt er een herhaling plaats om de getrainde vaardigheden op peil te houden. De basiscursus is bedoeld voor mensen die nog nooit een cursus reanimatie hebben gevolgd. Deze is wat uitgebreider dan de herhalingscursus en duurt ongeveer 3 uur. De jaarlijkse herhalingscursus duurt ongeveer anderhalf uur en bij beide cursussen wordt vanzelfsprekend heel veel aandacht geschonken aan het praktisch oefenen.
 
De cursus wordt verzorgd door Antoine Stoetman en Edwin Pijpers van de firma ROSC (Return Of Spontaneous Circulation) uit Duiven. Antoine is lid van onze vereniging. Edwin en Antoine zijn beiden werkzaam als ervaren intensive care verpleegkundigen en geven zoals gezegd in hun vrije tijd de reanimatiecursussen aan verenigingen en bedrijven. De manier van lesgeven wordt door de leden als ontspannen en zeer leerzaam ervaren. Er is veel ruimte voor het stellen van vragen en uiteraard beschikt ROSC over uitstekend lesmateriaal. Aan het eind van de cursus krijgen de deelnemers een certificaat.

De cursussen worden bij Columbae normaal gesproken in de maanden februari & maart van elk jaar georganiseerd. De data worden in overleg met de instructeurs vastgesteld en op basis van de belangstelling worden verschillende cursusavonden georganiseerd. Deze trainingen worden allemaal in ons clubhuis gegeven. Alle leden die de afgelopen jaren hebben deelgenomen aan de trainingen krijgen per email een uitnodiging voor de jaarlijkse herhalingstraining.
© Tennisvereniging Columbae 2021. All Rights Reserved.