Over TPV Columbae

Tennis- en Padel Vereniging Columbae
Tennis- en Padel Vereniging Columbae (TPV Columbae) is een vereniging waar gezelligheid en racketsport centraal staat. Columbae, wat Latijns is voor duiven, werd opgericht in 1978.
De eerste ballen werden geslagen op de banen waar nu TV de Nieuweling (onze buren) speelt. In overleg met de gemeente kregen wij in 1986 de beschikking over een eigen tennispark, met daarop 3 gravelbanen en een houten keet als clubhuis.

Tennisbanen
De vereniging groeide waardoor in 1990 het park werd uitgebreid met 3 extra gravelbanen. In 1995 werd de houten keet vervangen door ons huidige clubhuis.
Doordat onze leden steeds meer de wens uitten om ook te tennissen tijdens de wintermaanden, zijn in 2004 de gravelbanen vervangen door kunstgrasbanen. Hierdoor is het mogelijk geworden om het hele jaar te spelen.

Padelbanen
In 2021 is na uitgebreid onderzoek besloten om 1 tennisbaan te vervangen voor 2 padelbanen. Deze banen zijn in het voorjaar van 2022 opgeleverd waardoor wij nu beschikken over 5 kunstgras tennisbanen en 2 kunstgras padelbanen.

Allemaal voorzien van nieuwe LED verlichting die gekoppeld is aan het KNLTB-afhangsysteem waardoor er vanaf 8 uur ’s ochtends tot 23uur ’s avonds gespeeld kan worden.

Groot aantal vrijwilligers
TPV Columbae is een actieve vereniging met ruim 500 leden. Doordat onze vereniging beschikt over een groot aantal vrijwilligers die enthousiast en belangeloos een bijdrage leveren aan alle activiteiten, zijn wij in staat om onze contributie en de prijs voor consumpties laag te houden.

Samen 1 Vereniging
Ons motto is ‘Samen 1 Vereniging’ en wij maken geen onderscheid tussen leden die padellen en tennissen. Er is 1 lidmaatschap waarmee onze leden kunnen tennissen en padellen.
Er worden het hele jaar door gezelligheidstoernooien georganiseerd waar iedereen met elk niveau aan deel kan nemen.
Daarnaast organiseren wij competities en open toernooien waar ook niet-leden voor kunnen inschrijven.

Tennis- en padelvereniging Columbae

De Nieuweling 4
6921 JL  Duiven